Shana Vleminckx

Altijd ben ik al een dierenmens geweest, dieren wisten me van jongs af aan al te fascineren en ik werd er ook altijd door aangetrokken. Met vele dieren had ik al snel een (speciale) band en dit is altijd zo gebleven.

Mijn mama had ooit zelf een hond die bij mijn meme is gaan wonen, toen deze overleed adopteerden mijn ouders een nieuwe hond voor haar, beide waren poedeltjes. Al snel wou ik thuis ook dieren houden en al snel kwamen er 2 katten in ons leven die tot een gezegde leeftijd bij ons mochten blijven (kitty werd 16 jaar en Mindy 17 jaar oud). Naast de katten kwamen er ook konijnen, cavia’s, muizen, schildpadden, vissen en kanaries in mijn leven.

Toen ik 7 jaar was kreeg ik het aller mooiste cadeau ooit, mijn eerste hond(je) genaamd Toby een kleine maltezer die 14 jaar lang aan mijn zijde verbleef en waaruit mijn liefde voor honden is gegroeid.

Op mijn 13e kreeg ik mijn 2e hond, eentje waarmee ik ook ging trainen uiteraard. Om mee te starten hadden ze mij een Labrador Retriever aangeraden omdat het kindvriendelijke en makkelijke honden zijn. Alleen dacht Zaro daar anders over en heeft hij mij meermaals getest, vele trainingen later zat ik nog meer met de handen in het haar… Oh waarom was die hond toch zo koppig! De eerste twee levensjaren waren een haat-liefde verhouding en niemand kon ons helpen met onze problemen. Zo zat ik op verschillende hondenscholen die klassiek trainden en deed ik zowel gehoozaamheid als agility met hem in de hoop zijn energie kwijt te kunnen en meer controle over hem te krijgen.

Toen ik 15 jaar was wist ik dat er meer moest zijn dan enkel maar duwen, trekken en schreeuwen op een hond die niet gehoorzaamt, ik begon mijn eerste lezingen en seminaries bij te wonen en wat een wereld ging er voor mij open! Dit was waar wij naar op zoek waren, we hadden het gevonden! Nog een heel proces vol aanpassingen, observaties en zoveel meer volgden daarop maar daar kwamen we wel uit. Zaro is nooit de gemakkelijkste geweest, zelfs niet op zijn oude gezegende leeftijd dat hij mocht worden maar alles wat ik nu kan en weet heb ik aan hem te danken en daarvoor ben ik hem voor altijd en eeuwig dankbaar!

Daarbij hoop ik anderen met hun hond(en) helpen, of het nu gaat om het kiezen van het juiste ras, de juiste pup, de adoptiehond, opvoeding van de hond, hondensport training, hondentrimmen, voedingsadvies, oppassen van honden bij afwezigheid of zelfs mensen ondersteunen met therapiewerk en nog meer.